Wat willen we?

Pluskoor Gelderse Vallei wil een klassiek kwaliteitskoor zijn voor mannen en vrouwen vanaf 50 jaar. Het koor is niet verbonden aan enige religieuze of maatschappelijke groepering. We willen oudere ambitieuze zangers met een goede stem de mogelijkheid bieden op een kwalitatief hoog niveau te blijven zingen.

Er is in het koor ook plaats voor minder geoefende zangers, maar van hen wordt wel verwacht dat zij de ambitie hebben om het niveau van het koor te bereiken. Door stemscreening bij toetreding en vervolgens elke 2 à 3 jaar willen we het kwaliteitsniveau borgen.

De leden komen uit de regio Gelderse Vallei, de repetities zijn op dinsdagmiddag in Ede.

Het koor richt zich op het wereldlijke en geestelijke klassieke repertoire voor grotere koren, inclusief het moderne klassieke repertoire. Bij de repertoirekeuze wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van ouderen.

Het Pluskoor Gelderse Vallei is in oktober 2012 van start gegaan en in april 2013 formeel opgericht en heeft momenteel zo’n 55 leden uit de gehele regio.

Initiator, medeoprichter een eerste dirigent van het Pluskoor was Patrick van der Linden. Sinds november 2014 wordt het koor geleid door  Arno Vree.

Reacties zijn gesloten.